Διαδικτυακά μαθήματα • ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ

  Η ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια προσέφερε πολύτιμα «εργαλεία» και στο χώρο της εκπαίδευσης.Ένα από αυτά είναι το εξ΄αποστάσεως μάθημα (ή μάθημα μέσω διαδικτύου ή e-learning) που κερδίζει συνεχώς έδαφος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο. Mέχρι τη δεκαετία του ΄90, οι πρωτοπόροι της εξ΄αποστάσεως μάθησης περιορίζονταν στη διαδικασία των e-mail. Αργότερα, η χρήση της κάμερας του υπολογιστή απoτέλεσε μια καινοτομία που άλλαξε τη σχέση μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου, αφού πλέον υπήρχε η δυνατότητα διαδραστικότητας και διαλόγου σε πραγματικό χρόνο.

  Μετά το 2000, το χαμηλό κόστος των συσκευών και οι λύσεις δωρεάν λογισμικού που παρείχε το internet, οδήγησαν στην εξάπλωση του e-learning. Έγινε πλέον εύχρηστο και φιλικό για μαθητές, φοιτητές αλλά και επαγγελματίες (επιμόρφωση στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων).

  Η διαδικτυακή εκπαίδευση διακρίνεται γενικά σε ασύγχρονη και σύγχρονη. Στην ασύγχρονη, ο μαθητής παρακολουθεί συνήθως μέσω βίντεο από τον υπολογιστή του την παράδοση του μαθήματος που έχει προηγηθεί χρονικά. Στη σύγχρονη το μάθημα είναι «ζωντανό», ο καθηγητής είναι «δίπλα» στον μαθητή που συμμετέχει ενεργά από τον προσωπικό του χώρο, συζητώντας τις απορίες του, όπως ακριβώς σε μια παραδοσιακή αίθουσα διδασκαλίας.

  Ό,τι γράφεται στον διαδραστικό πίνακα, μεταδίδεται αυτόματα μέσω internet στην οθόνη του υπολογιστή του μαθητή. Η παράδοση εμπλουτίζεται με υλικό από το διαδίκτυο (animation,βίντεο,προσομοιώσεις) που κάνουν το μάθημα ενδιαφέρον και κατανοητό. Σημειώσεις, εργασίες, ασκήσεις, διαγωνίσματα, ανταλλάσσονται μέσω διαδικτύου.

  Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει και να οργανώνει όλη τη δουλειά του στον προσωπικό του υπολογιστή. Δεν έχει πλέον σκόρπιες (και πολλές φορές χαμένες) φωτοτυπίες, αλλά οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό στο οποίο μπορεί να ανατρέξει όποτε χρειαστεί για την επανάληψή του.

  Το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη αυτοσυγκέντρωση του μαθητή, και η βελτίωση της αποδοτικότητάς του, αφού με ευκολία, χωρίς χρονοβόρες και δαπανηρές μετακινήσεις εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας ενίσχυση στη μελέτη του, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν κατοικεί, όσο απομακρυσμένο και αν είναι αυτό. Επιπλέον, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα άμεσου ελέγχου της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που τους παρέχονται και της προόδου των παιδιών τους.

  Για ένα διαδικτυακό μάθημα ο μαθητής χρειάζεται να διαθέτει:

  -σύνδεση inernet

  -μικρόφωνο και κάμερα στον υπολογιστή του

  -σύνδεση skype (πρόγραμμα που «κατεβάζει» δωρεάν)

  -όρεξη για μάθηση

  Το διαδικτυακό μάθημα είναι ένας εναλλακτικός τρόπος μάθησης που δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς με πάθος για καινοτομία, σεβασμό στις ανάγκες του μαθητή και έμφαση στο αποτέλεσμα.

  Eδώ και πέντε χρόνια, οι μαθητές μου κι εγώ εφαρμόζουμε το ζωντανό διαδικτυακό μάθημα:

  δημιουργούμε τμήματα αποκλειστικά διαδικτυακών μαθητών αλλά και τμήματα όπου συνυπάρχουν οι διαδικτυακοί μαθητές με τους μαθητές που παρακολουθούν μέσα στην παραδοσιακή αίθουσα διδασκαλίας. Η εμπειρία είναι μοναδική για όλους και τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν κάθε χρόνο.

  Zητήστε να κάνετε ένα δοκιμαστικό μάθημα και μπείτε κι εσείς στη διαδικτυακή μας ομάδα που διερύνεται συνεχώς.
 • ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ;

  - Γιατί είναι «ζωντανό» μάθημα. Η εικόνα που βλέπεις στον υπολογιστή σου μεταδίδεται από τον διαδραστικό μου πίνακα, μαζί με τον ήχο, μέσω internet. Έτσι είμαι «δίπλα» σου σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος και απαντώ στις απορίες σου.

  - Γιατί εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο και έξοδα μετακίνησης. Υπάρχει απόλυτη συνέπεια στην ώρα έναρξης και λήξης του μαθήματος. Έτσι, χωρίς άγχος, διατηρείς ένα σταθερό πρόγραμμα, βελτιώνεις την καθημερινότητά σου και την απόδοσή σου.

  - Γιατί δεν χάνεις μάθημα ούτε όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς ούτε όταν αρρωσταίνεις.

  - Γιατί είναι ενδιαφέρον και ευχάριστο μάθημα που αξιοποιεί όλα τα εκπαιδευτικά εργαλεία του διαδικτύου (βίντεο, προσομοιώσεις, κτλ). Με την άνεση και την ασφάλεια που σου παρέχει το περιβάλλον του σπιτιού σου, εξασφαλίζεις υψηλής ποιότητας προετοιμασία για τις εξετάσεις σου.