Λίγα λόγια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ  ΓΙΑ  ΤΗ  ΓΕΩΡΓΙΑ  ΚΕΡΑΜΙΤΣΗ

Γεννήθηκε το 1969 στη Φλώρινα όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα.
Το 1987 αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας ως αριστούχος μαθήτρια, έχοντας έτσι μπροστά της όλες τις επιλογές επαγγέλματος ανοιχτές.
Ακολούθησε την ίδια χρονιά η εισαγωγή της, μεταξύ των πρώτων, στο Χημικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας έτσι ένα όνειρο που είχε από τα γυμνασιακά της ακόμα χρόνια.
Πήρε το πτυχίο της το 1991 και στη συνέχεια πέτυχε την εισαγωγή της με κατατακτήριες εξετάσεις στο Μαθηματικό Τμήμα του ΑΠΘ.
Συγχρόνως, είχε ξεκινήσει τη φροντιστηριακή της καριέρα.
Είναι κάτοχος δύο πτυχίων ξένων γλωσσών, του Cambridge Certificate of Proficiency στην αγγλική  και του Certificat de Paris-Sorbonne στη γαλλική γλώσσα.

Υπήρξε μέλος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) και από το 2012 μέχρι το 2015 εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας με φωνή και απόψεις για τον φροντιστηριακό κλάδο που ξεχωρίζουν και σημαντική προσφορά.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της δε σταμάτησε ποτέ να παρακολουθεί τις νέες τεχνολογίες που έχουν σχέση με τη μάθηση και να επιμορφώνεται πάνω σε αυτές, παρακολουθώντας σεμινάρια και εκθέσεις.

Από το 2010 έχει εισάγει στη διδασκαλία της το μάθημα μέσω διαδικτύου με αποτέλεσμα να μπορούν πλέον να συμμετέχουν στην τάξη της μαθητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας συγχρόνως.

Χάρη στη δεκαετή εμπειρία των διαδικτυακών μαθημάτων, οι μαθητές της και η ίδια ήταν πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον εγκλεισμό λόγω κορονοϊού και να εξασφαλίσουν 100άρια και πρωτιές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 και 2021.

Μέχρι σήμερα έχει δώσει με επιτυχία 28 φορές Πανελλήνιες Εξετάσεις: 1 φορά ως μαθήτρια και 27 φορές ως φροντιστής, «μαζί» με τους μαθητές της.

Θεωρεί τον εαυτό της τυχερό που ΕΠΕΛΕΞΕ ένα από τα ωραιότερα επαγγέλματα, καθώς όπως λέει είναι άκρως δημιουργικό και υπεύθυνο να βρίσκεσαι δίπλα στους εφήβους στα χρόνια του Γυμνασίου και του Λυκείου, να τους καθοδηγείς να «χτίσουν» το μέλλον τους, να βελτιώσουν τον τρόπο σκέψης τους, να μοιράζεσαι μαζί τους όνειρα χαμόγελα και αγωνίες.

Είναι στάση ζωής γι’ αυτή να μην καυχιέται ποτέ για τις επιτυχίες των μαθητών της ούτε να τις χρησιμοποιεί ως μέσο αυτοπροβολής και διαφήμισης. «Η επιτυχία του καθενός είναι δική του υπόθεση, είναι η δικαίωση των κόπων του και του ανήκει ολοκληρωτικά», λέει η ίδια.
Καμαρώνει όμως όλους τους μαθητές της όταν τους βλέπει να έχουν πετύχει τους στόχους τους και γεμίζει από την αγάπη, την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους.
Γιατί η εμπιστοσύνη δεν χαρίζεται, κερδίζεται.